Apr 2, 2010

big day.

lately,aku jarang sangat-sangat untuk mengupdate blog ini. maaf ~ . i got so many things to tell,and i have lots of time to write that coz i was online almost 24 hours per day,but i'm just not in the mood. sometimes things just doesnt feel the same without him here.

ya,i'm supposed to be immune with that by now. i thought so too,but then,bila masa nya sampai,i felt so weak inside. i just wanted to out and scream my heart out,but i just can't. argh emo emo.



so,today the big day huh? i got nothing on my schedule,so if you guys ask me out,i'm all in.

let's see. im going to be twenty tomorrow. so what did i learn in my life lately?


1. friends come and go. real friends stay in your heart. friends are everywhere too. we don't get to understand them much,we may have some difficulties with their attitude,or they have problems with ours, but in the end,it all will work out by itself if we just be patient and listen. kadang-kadang mende simple pun akan buat jadi masalah dunia,akan buat salah faham gila sampai tak jadi kawan. sebab tu dalam kawan kena tolak ansur dan saling fahami. kalo dah kawan cam2 an,kite terima la baik buruk. ini peringatan untuk diri aku gak,coz kadang-kadang kita manusia ni cepat stereotaip kan orang. jadi,jangan terlalu terburu-buru untuk menilai seseorang itu.

2. love don't have to be sweet all the time. it can be painful too. semua nampak macam bahagia kan. kadang-kadang bercinta terlalu lama ni bukannya elok sangat. ni mmg aku akui la. sebab cinta tu sendiri kena diri dengan kuat untuk bertahan. sakit tu memang perit la. kadang-kadang kita pun expectation terlalu tinggi. andaikan semua nya akan berjalan dengan lancar sebab ye la,dah lama kan. tapi tak gak. still kena tanya,still kena bagitau. penat kadang-kadang. jangan ingat semua indah la. jangan terlalu naif. but still,in the end,benda yang simpul simpul tu terlerai gak. jadi pengajaran ye yan,jangan terlalu tinggi harapan anda. coz the higher your expectation,the harder you fall.

3. don't start things you can't finish. mende ni memang patut untuk aku renung-renungkan sebab aku selalu semangat mula-mula,patu dah hampeh. macam taik ayam. tapi aku lagi cepat abes semangatnye. sumpah jengkel dengan diri sendiri. tak istiqamah langsung. this is one of the things about me that i hate. selain dari proscrastination la. tak senonoh sungguh perangai ini. jadi aku rasa,lepas ini,apabila start buat kerja kena abeskan. kalo x sampai sudah tak setel. huuuu. tak senonoh nye azyan!



hahaha. bile pikir pikir balik,aku ni banyak kekurangan dan kelemahan. owh ye,aku rasa macam nak repost 'things i want for my birthday'. spe tau kowt tiba-tiba ada santa claus malaysia yang baek hati bagi hadiah walaupun bukan christmas.

nota kaki : owh ya. sekarang aku tengah gila dengan 'all american rejects - the poison'. lagu yang sangat menarik dan catchy dan menarik. did i say menarik again? owh well. lagu itu best. :)

7 comments:

MUJA said...

kak yan , selamat going 2 century ; twentyyy ;)

azyan azilah said...

hahaha thanz. ngeee~~~

una mady said...

yan..selamat hari lahir =)

azyan azilah said...

una!!! xdapat nk wish bday ko.

em em .

selamt belated bday wahai una.

and thanks wish. huuu

Othman Juliana said...

happy birthday dik! MUacks!
check post for you: http://nonahanim.blogspot.com/2010/04/happy-birthday-adik-yan-jemmi.html (sori, kena share dgn abg azmi! haha)

Kapten said...

no3 tu sama ler ngan aku

azyan azilah said...

kak nona : ceh ceh ceh. sama plak yek. maka nya setiap tahun asal nk celebrate bday adek akan iggt abg azmi la? bahaya bahaya.

luffy : aku ske nama kau sebab aku minat manga gak,especially one piece la kan. jadi,aku rasa masalah kita pun sama la gak. hahahaha~