Apr 16, 2010

otter. the cutest creature ever.


this is otter.


binatang yang paling aku nak bela ialah otter. why?
tengok gamba pun dah tau. sangat cute kan?


so,what is this otter?

otter ni haiwan mamalia yang hidup kat air. mainly eat aquatic animals like fish. ada macam-macam jenis otter. ada yang dok kat laut,ada gak yang dok kat sungai.

jantan otter dipanggil 'dog',dan female otter dipanggil 'bitch'.
(yes people,bitch. otter is so cute,i dont mind being called bitch afterwards. lolz)

em,pe lagi intro untuk otter ni yek? otter adalah antara haiwan yang sangat aktif. oleh sebab keaktifan otter ni,maka fisherman kat utara Bangladesh bela otter untuk kejar ikan bagi masuk dalam jaring. teknik dah widely used for generations dan masih lagi diguna pakai esp kat Narail,Bangladesh. (ok,part ni aku garu kepala skit. camne tu?)



this is Eurasian Otter. found @ Langkawi. credit here.

anyway,what makes me love otter so much is their habit when they sleeping. When otter sleeps,they were holding hands with their partner so that they wont float away from each other. aaawwww~~~ so cuteeee!!! just watch this video and you'll be smiling to your ears!!!




btw,otter are some of the most affectionate animals. could you guys tell me other animals that you think are cute/affectionate/adorable?

credits to wiki and here.








still,even haiwan tau nak berkasih sayang. manusia?

8 comments:

anis said...

elok la tu ko bela otter ni..pasni makin luas la bilik..ko tdo la ngn c otter tu kat sungai..ops kat s.alam ni ada sungai ke?aku rasa longkang besar de la..hmm ok gak tu..ko pilih jek mana2 longkang besar kat s.alam ni pastu duk la ngn otter ko..hahaha

Ifah Ibrahim said...

longkang besar jalan nak g stesen buz kan ada kan anis kan3

azyan azilah said...

terima kasih anis. idea ko memang bernas.

terima kasih juga untuk tipah.

i love you guys.

Kapten said...

cara nak upload video u tube ke blog senang jer

copy paste dia punya EMBED code

copy paste kat HTML format tempat mengarang tu

Kapten said...
This comment has been removed by the author.
azyan azilah said...

ooo ok. aku buat skunk gak. **em em dengan penuh semangat.**

~ ( LayDee_N ) ~ said...

if u have found 1, plz get an extra for me. hahahha... i love cute things!

azyan azilah said...

if i found one,i'll keep it to myself. haha. they are too adorable aren't they? omaigod.