Apr 30, 2009

job-hunting day

after having a strong feeling that i didnt get the job at petrosains,
ainu asked me to go for a job-hunting today..
gonna search at klcc first.

hurm,ryu datang lambat,so i thought that i should go lingering there first..

quite many shop offers vacancy,but unfortunately, no rooms for me.. why? coz i can't wear hijab when i'm working.. stupid ol bullshit again. i just cant believe that malaysia havent get over this stupid stuff yet.. tyme aku pass spm pun mende ni still jadi, and i doubt this thing will ever end.. malu gak la.. as a islamic country,mende ni tak sepatutnya jadi.. but i guess we girls who wear hijab cant speak english properly, or will be a disgrace if we work there.. maybe.. atau mungkinkami akan mengebom kedai tu sekiranya diorg tak ikut cakap kami.. kami kan terrorist.. we love violence~~

ok,forget bout that already.. ryu came,so we go for job-hunting there.. ada gak kedai yg sgt sweet owner nye, who is kind enuff to talk and chat with us.. ada satu kedai tu, i couldnt remember the name, but it something like 'heritage'.. anyway,i was kindda fascinated with the stuff in there.. macam muzium.. bile korunk kat dalam kedai tu, feels like u were escaping from klcc.. mcm masuk zaman dulu-dulu.. siyez. hehe


ryu tgh isi borang

duit siling tyme sultan muzaffar shah

duit siling doolu-doolu


neway,pas dah jejalan cari keje,kitorg pun wat keje fav,tgkp gamba bebyk~~ haha









p/s : on the way back,chat with a japanese couple.. they were very kawaii! and very nice t0o.. wish could taken pics with them.. nice meeting u shizuka-san!

7 comments:

azam adnan said...

bukan islamic country tapi muslim country..takder istilah negara islam kat dunia ni..hehe..

Nea said...

ak tau kdi pe..kedai arch..cina kedai tu mmg bek pun..ak penah bli brg kt ctu..hehe..btw,petrosains cm ssh sket je skang sb skang recession time..die cut volunteer yg keje per day..krenye x rmi la yg dpt keje..maybe skali o 2x je semniggu o xdpt langsung..huhu..

azyan azilah said...

really nea?
thanz..
sebab tu rasa cam kne g cari keje len jew..
huhu

signisafwa said...

cam syial ah nk keje kene bukak tudung plk.n who says dak bertudung tak reti speaking hah?sedap derang jek..geram plak aku bace entry ni.hahaha..bodoh punye close minded malaysian people!

azyan azilah said...

agak geram la disitu..
kalo kat overseas,ada x kes camni saf?

signisafwa said...

tak brani nk ckp xde langsung.tp UK ni lebih open minded.overall UK xde sgt la isu ni.sni ade undang2.xle discriminate org dlm bab keje gak.or yg disable pun blh dpt keje.lgpun org Islam byk kt sni.sensitif oo kalau derang suh bukak tdg kalau nk keje..silap2 ley msk berita kang..but kat France aku tau mmg menyakitkan ati gak.same ar cm msia suh bukak tdg baru ley keje.

azyan azilah said...

really? kalo cam2 aku pindah uk la..
senang sikit..
xsakit hati..
hehe~