Mar 26, 2009

kunang-kunang

malam ni aku sgt emo..
emosional,dalam kata skemanya.. aku xtau npe aku rasa camni.. maybe sebab aku salah faham ckit dgn die, or maybe sebab aku lapa n burger xjual mlm ni.. ntah la.. tp yg aku tau,aku pg clas kimia dgn hati yg sebal..

ape yg korunk buat kalo korunk xde mood?

aku xtau la bagi korunk,tp bg aku,aku ske pencilkan diri aku dgn pasang mp3 kat hp, sumbat dlm telinga, pasang kuat2.. n mostly lagu kat dlm hp aku tu aku hafal,so rs cam bez ckit ar.. haha..

satu g yg aku ske buat tyme aku stress,depressed,tertekan, aku akan dok kat satu tmpt yg agak terpencil but aku still g ley tgk org ramai n environment.. buat aku rasa tenang.. especially at nights.. aku ske tgk org lalu lalang, analisis org.. buat aku berfikir, padahal aku xpikir pape pun senonye.. just pandangan kosong.. tenung saje2.. tgk langit.. tgk pokok, tgk rumput, tgk air..

and yes, tu yg aku wat pada mlm ini.. aku perlukan something tok wat aku rasa tenang.. n songs that keep on playing on my mind is ‘the times – imaginary’.. aku xhafal sgt, coz aku xbrape nk dpt tangkap pe yg singer tu ckp, but sound die buat aku tenang.. dunno why.. maybe coz this song reminds me bout him..

puas aku tgk org, tgk langit, tgk pokok, aku pun pulang.. xla jauh sgt perjalanan dr clas ke bilik, tp cukup jauhla tok wat berpeluh kalo jalan tgh panas.. on da way balik, aku nmpk mende berkelip2.. bukan yg dlm ‘histeria’, tp dlm iklan petronas.. aku nmpk kunang-kunang.. owh,sgt sweet~~ dlm hati aku pikir, bez gak layan jiwang.. dpt aku tgk kunang2.. pastu, perasan agaknye kunun aku ni dlm iklan,aku pun kejar la kunang2 tu.. dalam hati, aicececece~~ bapak ngada2.. haha and guess what?

AKU TERJATUH DLM LUMPUR.

haha nice one azyan! way to go! not that aku jatuh smpi baju aku sume kne lumpur, tp cukupla kalo aku kata suar aku koto gak la.. dah la suar aku ala2 dak hoppers.. haha nice.. so much into ur stupid imagination. to make it worst,it was a jeans.. so aku terkedek2 la pg masjid (so glad it was just a step away!), dgn kaki yg berlumpur tu.. dlm hati, mmg puas ar gelakkan diri sendiri.. haha klakar la aku mlm ni.. so aku pun blk la ke bilik, dgn hati yg malu sendiri.. hahahaha~~

moral of the story : jgn nk layan jiwang terlebey.. back to earth please!!

3 comments:

signisafwa said...

kesian giler jatuh dlm lumpur..ok lagi lumpur dari longkang kot..at least lumpur xde la bau 'harum' semerbak macam longkang.huhu..
aku suka moral of the story tu..baru kene lecture ngan bapak aku tadi sebab terlalu lyn perasaan.huhu

mc said...

the times - imaginary
best ke?

.:everything bout me:. said...

bukan takat best je mc..
awesome!