Dec 30, 2009

new year resolution part 1

Baru lepas sambut bday abah. It was just a simple birthday,nothing special. Abah was born on 29th December 1953. You can make our own calculation rite? Lolz. Abah dah tua,tp still ensem. Sebab tu anak die cun. Aiceh.

mum n dad @ raya. abah ensem kan? *wink wink* lolz


So,skunk nak masuk new year. So I think I ought to do some resolution.


1) kalo dulu masa aku kat matrik,aku maleh sgt nk pakai tudung yg matching dgn baju kurung. tiap2 hari pakai tudung hitam je. tak hitam,putih. so,selepas di-sound oleh kawan aku yg buhsan tgk tudung yang sama setiap saat,maka aku berjanji pada mereka,yang aku akan pakai tudung yang matching kat U nnt. oleh sebab aku ''jarang-jarang'' pakai baju kurung,so technically aku tak break janji aku la kan? lolz. so,azam aku tahun ni nak brush up pemakaian aku. tak mo la nampak selekeh depan yus nanti bila die balik kan? *lolz* so,nak kena la lawa-lawa skit,eventho aku tau aku selekeh. ok,statement aku ni akan mengundang banyak perlian dari kawan-kawan yang baca,but hey,lets take it positively rite? sekurang-kurangnya aku de la inisiative nk berubah. takkan sneakers selamanya. kadang-kadang,tak salah de heels skit an? lolz. aku dah demam ni. haha


2) kawan-kawan aku kenal aku dengan hajime kindaichi. tak kenal? tak pe. baca sini. sampai aku panggil membe aku ryu amakusa. dan nama yan jime tu lekat sampai skunk. kuat tak kuat pengaruh hajime kindaichi dlm hidup aku. yes,aku suka dan sayang sangat dengan jime. owh,by the way,collection comic aku tu dah bertambah dah. dah siap de almari lama adjust blk,tampal kat dinding tok letak sume komik aku. lolz. skunk aku rasa aku dah cukup dengan anime + manga. cukup2 la jadi otaku. haha so,aku nak beralih angin plak. impian aku tok bina satu mini library still ada,tp skunk nk penuhkan dengan novel b.i. plus,i need to brush up my english. lagipun,kita tak tau apa ilmu baru yang kita dapat dari novel tu. ada duit lebey skit nnt aku nak start my own library. baru je nak start ni. moga2 dapat kumpul banyak novel before kite review blk akhir tahun 2010.


3) ok,ni resolusi ini agak tipikal la bagi seorang pompuan yang agaknya tak pernah bersyukur dengan apa yang dia ada. bagi aku,aku rasa aku gemuk. well,the fact is aku dah gained 2.5 kilo while aku kat umah. how nice is that. so,aku mestilah wat resolusi yang AKU NAK KURUS!! haha. biasala,setiap kali kita pandang cermin, (*ok,start dari sini aku rasa pompuan je yg rasa camni,but guys pun maybe feels the same way too), kita akan cakap kat diri sendri, ''eeii,gemuk nye aku''.or ''kalo aku kurus lagi mesti aku nampak lagi howt'' or something like that.

so,untuk mengelakkan diri kita rasa down,lagi2 pas kena mara dengan lecturer or something like that,why dont we start feeling happy for ourself?i just read on cleo jan edition, something on operation beautiful, where she posted a post-it note on her mirror,saying how great she look. so,everytime she looked in the mirror,she will reminds herself that she is beautiful,not ugly. ha,kan nmpk lagi positive cam2? dengan secara tak langsung akan buat mood korunk lagi ceria. so,lepas ni,korunk tampal note yang mengatakan ''you are beautiful''. tampal kat mana2 yang senang nampak,and in this case,cermin. setiap kali korunk baca,self confidence akan naik. aku tak penah lagi try,tapi lepas baca info ni,teringin nak wat. kesimpulannya,resolusi die bukanlah lagi untuk menguruskan badan,but just be happy for what you are. :)


to be cont..

2 comments:

arif elnur said...

ko nak aku bacer yg ke 3 tu kan....huhuhuhu paham gak r lagipon aku x pernah rase rendah diri jer aku selalu cakap diriku sexy...huhuhuhu... tapi still it doesn't make me handsome just buy saying it to mirror... nak kurus gak....huhuhu

azyan azilah said...

yela. maksud aku.kurus sebab nk healthy,thats fine. kalo mcm negera len,diorg nk kurus for all the wrong reason. neway,aku wishkan ko gudluck. hehe