Dec 31, 2009

new year part 2

home made schedule.
sangat tak best bile byk sgt petang.
isnin lak pagi. kalo isnin petang,ley la blk lmbt skit.
adus. *sad face*


anyway,back to my new year resolution. hey hey. flash news. my hp dah elok la. stress tol hp rosak2 ni. kalo de duit lebey kan ley beli hp baru macam tipah. aiceh. sedar la yan. ko takde duit. haha

ok ok. back to my point here.

4) erm,keghairahan dah hilang skit bila nampak jadual camni. tapi takpe,kata aton,jadual ni boleh direpair. aton ni bagi byk sgt harapan ni. tak bek tau. kalo tak jadi kan dah buat saya kecewa. notty aton ni. lolz

so,azam saya nak pandang ke hadapan. nak cuba buat yang terbaek. takmo alasan2 dah. takmo menaruh harapan yang tinggi tok sesuatu yang tak pasti,yang belum tentu menjadi milik diri. aiceh. ni ley ganti zahiril ni. masuk theater la aku pasni. lolz. aku sedar,kadang2 aku ni terlalu byk meminta. tak bersyukur. jadi,aku nak berhenti angan2,aku nk start bukak mata dan hargai apa yang ada. kita yang tentukan hidup kita sendri. jadi,aku akan cuba buat yang terbaek sem ini dan juga sem depan.

5) aku nak belajar masak. yes. aku. dan masak. yeah,i know. mungkinkah makanan itu beracun jika azyan memasaknya? bolehkah dimakan? lolz tapi aku masih mahu belajar memasak. skunk aku ske wat pastry. aku dah berjaya buat apple pie,dan aku nak wat macam2 lagi kek yang ada dalam buku resepi makcik aku. pastu aku nak belajar masak lauk simple2. haha oleh kerna aku dok umah sewa,aku harap aku dapat masak2 kat sana. tp sebab jadual aku abes ptg,susah skit la. jadi mungkin weekend ke? hehe ha,kalo korunk nak try resepi spaghetti bolognese yang sedap,meh cuba resepi dari kak nona. sedap.

hoi hoi. setakat ni je la azam aku. byk2 kang aku tak ley nak capai lak. biasala. aku saja je wat azam ni sebab aku nak bangkitkan semangat aku. tok cuba yang terbek.

ada orang kata,azam bukan nak tunggu tahun baru je. kena wat azam baru tiap2 hari. tok cuba jadi lebih baik dari smlm. btol2. tapi apa salahnya aku wat azam ini tok ingat kan diri aku tentang perubahan yang cuba aku wat untuk tahun ni. biasala. umur bukan belas2 lagi. nak tukar PULUH2 dah. ala,tak bestnye. hehe

okla kawan-kawan. selamat tahun baru! :D

6 comments:

atOn said...

hahaha..
betol2!! jgn pasang harapan tggi2..takot bile xtercapai..kite jatuh terlentang..hehehe.. :D

p/s :
1) thnx promote name org..hehe..
2) kiut la timetable made by hand tuh!! siyes~

azyan azilah said...

btol tu aton. tak bek terlalu berharap. nanti kalo tak dapat kan dah kecewa. huu~

aku kan budak art. aiceh. art la sgt.

zulaikha said...

nk blaja wat pie apple dr ko..
n nk blajo wat spageti..

azyan azilah said...

iuh, resepi apple pie takley bagi.
resepi turun temurun. haha
nk wat spagetti,amek resepi cousin aku tu. lolz

signisafwa said...

aku balik nnt nk order nasi goreng pattaya satu kat ko okeh..cantek..

azyan azilah said...

boleh la. ko blk lmbt lagi kan saf? sempat la nak tajamkan skill. hahaha