Feb 24, 2009

bulan yang panas

lme sgt rasanye aku xupdate blog aku..
mcm2 dah jadi..

cam minggu lps,aku jd businesswoman jap..
its nuthing big act..
juz a stall in college..

lots of work!!
just trust me..
sgt2 memenatkan..
adeh~~~

bayangkan,aku angkat tong gas yg still penuh (dgn membe la tp,but both girls),
gula 10 kg aku angkt sorg,
air 9 liter (= 9 kg) belah kanan.
4.5 liter belah kiri.
agak2 ulang dlm 3x.

jarak kalo dekat ley tahan g..
dalam 15 min jln kaki..
walaupun korunk igt cam dekat,tp menangis gakla nk ngankat tu..
berat siot..

dah la geng aku sume pompoan..
cam cian la plak nk bg diorg angkat..
diorg ayu,aku kayu..
so,biarla aku je yg angkat..
(ni bukan nk blagak kay?)

senonye,aku dah maleh nk take part dlm pape xtvt pun..
even mende alah ni..
bg aku mende ni sgt leceh..

yela,nk bli barang g,nk setel masak2 g,
nak angkat barang g,nk shift g...

byk keje sgt2!!

tp ble aku pikirkan je la xtvt aku dgn geng2 aku yg lme,
aku gagahkan diri gak..
untukmu sahabat...

start dari aku quit s/u jpp,
aku dah jadi maleh sgt2 nk pegang/wat pape xtvt..
termasuklah projek bi..
malehnye..

tp untukmu sahabat....

hurm,pe g??

ha!
hasil jualan????

jap2,kitorg kuar sorg modal rm35,
kitorg de 7 org..
untung ade la dlm rm371..
bahagi 7??
adela rm53 sorg...
haha~~

sedey je dgr amount tu kan??
biasala..
kami ni pelajar,bukan peniaga..
xla expert sgt berniaga ye dak??
kalo xpert,xla msk mtrx..
dah amek business kat u..

haha~~
aku dah merepek..

hurm,neway,kenangan ni sgt sweet..
xlme g dah nk pecah dah msg2..
sedey gak ah..

hhhhuuuuuuuuu~~~



dak2 yang sengal berkumpul.. yang berniaga n yang menyibuk..







aktiviti2 makhluk yang penat

3 comments:

Hood said...

hey hey hey;
ingat saye lagi x?

.:everything bout me:. said...

igt la hood..
i've been following ur blog 4 quite a tyme now..
hood je yg xpasan~

Hood said...

ohh ohh :D
tataw la pula.
heheh.