Jan 8, 2011

Macaroons and shopping!

*before anything, i have to warn you that this is a long post filled with pictures and screaming*

New year means shopping. Or isn't it?

Sorry. Let me re-phrase that. New years refers to new amount of debt being cashed into your account which soon be the hell on earth in the terms of paying. get what i mean?

So dengan niat untuk membazirkan duit dan mengikut kehendak nafsu nafsi yang memuncak, saya danAzizah Jahiman telah pergi ke suatu event yang wajib pergi dekat Old Blossom Box bagi setiap fashion blogger di Malaysia. okey that's exaggerate yan. T.T

But still,kalau kamu selalu tengok dan baca blog blogger-blogger fashionista bertudung yang ever ramai kat Malaysia, i'm sure kamu kenal jugak dengan sorang dua dari mereka. Jadi tak payah nak cakap banyak, mari kita lihat siapa yang kena!


First-first masuk kedai jumpa the ever famous Shea Rasol. I've talked about her in one of my most-visited entry here. I loooovvveee the way Shea dressed up. sangat comel dan sweet. And in real life dia sangat comel okey? And she's nice even outside blog. (because she replied to my tweets! hehe)

totally love your shawl!

Kami datang pukul 12++ kot. Terasa macam awal, tapi tengok-tengok ramai gila yang dah datang. Lepas tangkap gamba, terus serbu + cari-cari + selit-selit + gaduh-gaduh cari baju. OMG ramai gila orang. And believe me semua cantik-cantik. Gila la tengok kasut mereka semua! Hey mana satu yang artist ni? Semua cantik okey? Dan kalau ada lelaki mesti macam "okey yang ni buat bini, yang ni bini no 2, eh tak, ni madu dia, eh yang ni pun okey.." LOL



makcik pun ada kan? Sesak mehhh

Jijah tengah hunt for baju.

Last-last terasa macam give up sikit. I'm not that particularly good in fighting and searching for ultimate dress/shirt/whatever. Heh So jalan pusing dalam kedai tengok awek come lote, jumpa dengan owner kedai ni. Presenting cute tiny little Jezmine! As an owner of the shop, dia sangat berkaliber okey? Dan baju dia pun cute. But she's more to vintage style. Ala-ala Audrey Hepburn tau?

tangkap gamba sambil pegang baju pilihan.
hihihi


Kami lepak lama jugak rasanya. Dari orang sesak memilih baju,sampai orang dah beratur nak balik. Lepak, duduk-duduk, cam-whore, makan macaroons yang super delicious (will be explain later), tengok orang and gossip. Owh i love this day Jijah! kita kena pergi shopping sama lagi kay? >.<





Miss X (*identiti tidak diketahui) : So i got big butt. What type of skirt should i buy? where can i find them? Which shirt/blause suits me?

Fashion Expert Shea : Erm. Yes you got big butt. (<-- ayat tipu. Shea tak cakap camni. haha) Skirt which suits you......*maaf rahsia sulit*


asking for a piece of advise from
fashion guru.

with lovely and gorgeous miss Ami
from Sputnik Sweetheart! :)


The among all fashionista that i followed, i really admired miss Adriana. She's so simple and sweet, dan baju dia semua nya lawa-lawa kowt. Luckily i got the chance to see her in person. Yay for that!



Ehem,sapa tak kenal Nurul Cakapcakap meh sini kena babap!



And lastly, heaven on earth is all about food. Dem this macaroons surely taste super awesome! Terasa betul-betul ada letupan bunga api dalam hati (Ahadiat Akashah ke?). First time ever makan macaroons, and thank god i had an awesome experience with it. Lepas ni mesti nak lagi! Dan ye i tasted this lovely and super fast selling macaroon home-made by Aishah from That Last Slice, don't wait till that last slice! It's true!

ehem and Aishah.

Tima to eat! Makan kat kafe bawah kedai, so masa tunggu makanan sampai, ramai fashionista = customer Old Blossom Box yang turun dan makan kat situ. Abang-abang waiter mesti bersyukur dapat kerja ari tu kan?




Semua yang datang bawak kereta. Kami student jadi pakai motor je. T.T takpe,kami bawak motor kami okey! ;p


Any good places/kafe that offer superb macaroons? please do tell.

p/s : i saw myself in Nurul CakapCakap and Adriani mehhh~~ agak bangga disitu. When famous blogger include your picture in her blog, terasa macam masuk dalam surat khabar. hihihi

14 comments:

signisafwa said...

wei babe seriously i love the old blossom box..baru smlm i was planning to buy a gorgeous vintage bag from dat website.sumpah aku jelez ko dpt pegi ni..

azyan azilah said...

yeke? dekat sangat2 dengan tempat aku. nanti kalau kau nak pergi boleh je aku teman. aku tau tempat die kat ne. hihi and yes, OBB sangat best dan interior dalam dia pun kool+cute! kalau kau datang mesti kau suka. hehe

Future Chemical Engineer said...

WEh yan,benda nie kt shah alam kn?? ritu membe ak ajak teman die pegi sini.haha..tp selamat la ak xpegi,tgok gmbr ko,mak ai,ramai gila kot.mau pengsan ak..

azyan azilah said...

haah lan,kat shah alam. ada je laki yang teman awek/member datang, tapi mostly pompuan la yang datang. kalau ko pegi aku rasa kau geleng kepala kowt. haha

Future Chemical Engineer said...

haha..ak tgok gmbr ko jew ak da geleng kepala..blom tman membe ak lg tu..aduyai..rase ak siap kne pijak jew dgn gurl yg gila shoppg t..
=]

azyan azilah said...

standard la perempuan. memang cam2 kowt. haha memang sesuai la kau tak pergi. tapi kalau girls memang rugi kalau tak pergi. haha

zOeY zAu YaH said...

wow! semua muka pemes.
hai im your new follower..
zoeyzauyah.blogspot.com

azyan azilah said...

wut i got new follower? hahaha fofularr ke? LOL

thanks btw. hihi *humble*

Adriani said...

hello sweetie!
Yay, nak curik the photo of us and with your friend Azizah there! ;)

Thanks sooo much for coming! it was lovely meeting you...and sorry i didnt talk much no thx to the flu :(

azyan azilah said...

omg adriani comment in my blog! hi!!!!! hehehe sila la amek gambar tu. amek byk2 pun xpe. hihi

Jezmine Blossom said...

Heyyyyy deaaaaar! Thanks soo much for coming tau! and tegur I.. And ampun sgt sgt coz I busy gila hari tu.. But thanks soo much for dropping by and joining the fub :D

azyan azilah said...

hi kak jezmine. hihi mestilah datang. event yg ari tu dah terlepas, so i swear never to miss this one. and i didn't! hihi

yay!

Nisa' Azman said...

wah.. so jealous of u, azyan coz u dpt gi OBB n jmpe many lovely girls!! >_<

nway, nk ajak awk join contest sy yg xseberape nie, thanks ye..

http://greennnpanda.blogspot.com/2011/01/colours-of-inspiration-contest.html

yuyu lar said...

perghhh yan...ko dapat komen dari fesyenista2 tuh..aku buat entry utk OBB pon xdapat komen dari jezmine..jeles2...hehe