May 8, 2009

belajar menjadi wanita


bagaimana ibu anda nak mengajar anda menjadi seorang wanita?

sonang jo..
anta g balik kampung..
haha
tu je yg mak aku at bile dah xtahan tgk aku on9 24/7,
dgn maleh nak bersosial nye,kaki tgk teevee..
hehe

so,kesudahan nye,aku stuck kat kmpg selama beberapa hari..
not that aku xske dok kmpg, cume kampung tu xde tenet.. so agak terbatas la kegiannan aku. huu~

neway,being in kampung is not a bad idea after all.. aku ley blaja mcm2,esp memasak la..
coz aku sgt2 akui,aku mmg xpandai masak.. nope! kalo yg masak simple2 mcm masak air,megi n telur tu tahan la.. kalo goreng mende bodo ley la kan.. ni cam masakan kampung,yg sodap2 tu,cam k.o sgt2 la kan.. hehe

oleh kerna makcik aku expert wat pastry2 ni,aku pun mencuri la sedikit kepandaian mereka dan serapkan dalam otak aku.. dan hasilnya,seperti yang anda lihat ini la.. hehe


permulaannya

dan hasilnya..



oh ya. dan aku juga sedang belajar membuat hiasan cupcakes.. xla lawa sangat seperti yang anda lihat di kedai2,kerna saya budak baru belajar.. tapi,kira bolahla ni kan? tahniah kepada saya.. haha


ni dipanggil ''bakul ijau''

ni pulak ''jula juli bintang 3''

yang ni lawa kan? tp makcik aku yg wat..
so xde nama.. hehe

-sda-



tu je la y gaku de blaja.. sikit je,coz jap je aku dok kmpg.. huhu ada g yg aku blaja,wat choc cake moist,brownies,tp aku xamek gamba plak.. lpe.. hehe


p/s: skirt yg aku ckp ri tu dah di bli.. aku bli yg wane coklat cair.. hehe dah sampai t aku tunjuk tau?? cam xcited plak nk g amek.. hehe

5 comments:

zulaikha said...

huh...
jenuh ak cri tempat nk komen...

wehhhhh..
cun dowh...
t ajar ak...

ak nk gak jd wanita sejati~~~
wakaka...

azyan azilah said...

nanti kalo byk permintaan,gtau aku..
mkck aku ley wat kelas..
haha

signisafwa said...

bagus!!
pasni suh makcik ko ajar cmne nak pakai handbag tu sume..kang nnt da kawen kene feminin sikit..hahaha..
kalau aku la kan,xde parents nak hantar memane ni coz aku msti xkn dgr ckp punye..tau2 je aku da cbot gi uma member kang..huhu..

azyan azilah said...

ala safwa..
ko dah memang xyah diajar pun..
tbe2 je tau nk pakai handbag la, makeup la..
hehe

Husna Najihah said...

wah yan...berhbeg n mkeup plak..hihi
nmpk cdap
t ley bg aku rse plak