Dec 25, 2010

My Girlfriend is a Gumiho


Another obsession found!

Selain dari memasak kat rumah, ye saya obsess dengan drama Korea. Japan is great, i agreed because Japan sangat hebat dari pelbagai benda, but you have to admit yang Korea memang pandai buat cerita. hehe

My Girlfriend is a Gumiho (MGG) or also known as My Girlfriend is a Nine-tailed Fox tells us a story about legendary Gumiho which said to eat man's liver when the man offer himself to be fox's groom.

MGG cerita pasal Cha Dae Woong (played by cute Lee Seung Gi) rich spoilt brat yang nak jadi action hero,tapi atuk dia langsung tak bagi. Atuk asyik paksa Dae Woong pergi masuk real U dan masa Dae Woong nak larikan diri, accidently dia terbebaskan Gumiho yang stuck dalam lukisan. Bila Gumiho (played by Shin Min Ah) terlepas, dia selamatkan Dae Woong yang terjatuh so Miho terpaksa follow Dae Woong,everywhere!


Teaser untuk MGG

Shin Min Ah as Gu Mi Ho.

Bagi aku sebuah cerita tu best bila actor and actress nampak serasi, nampak real. dan dalam ni Shin Min Ah memang nak sangat cute, sangat innocent. Sebab dia musang jadian, maka asyik nak makan daging jeee. sangat cute bila dia cuba untuk menjadi seperti manusia. sangat menawan hati bila dia asyik sebut "NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU" which translated as really really really really. SANGAT CUTE!

Lee Seung Gi as Cha Dae Woong

Every single time aku tgk cerita ni aku tak boleh lari dari fikir yang dia sangat serupa dengan Rupert Grint dalam Harry Potter. owh Ronald Weasley... *okey please back to the real world yan* Mula-mula muka Dae Woong sangat comel bila Miho cuba takutkan dia. dalam MGG Dae Woong is displayed as spoilt rich brat yang bergantung kat atuk yang kaya je. But then lama-lama dia nampak tambah matang. Awwwww. suka suka suka. silap. nomu nomu nomu nomu chuaaaaa. LOL

this is the painting which Gumiho escaped from.


i hate her!!
(the one in red dress)


Paling comel bila Miho sangat suka makan daging yang terlampau banyak, every single time. dan kalau dia tak dapat makan daging, Miho akan ugut nak makan Dae Woong. tengok la muka dia yang comel yang ketakutan tu!!


MGG adalah sebuah drama yang sangat best. semua character berjaya bawak watak masing-masing. Even the evil one are really evil sampai macam nak lempang. Mostly dalam setiap drama yang best, soundtrack dia pun dikire berjaya jugak la. Lagu semua sweet especially Fox Rain by Lee Sun Hee. Please listen to it!




both of this are supposed to be a gif,
but somehow they are not moving.
damn!



So i hope you'll enjoy watching the show! em, for rating I'll give 9/10. Sebab ending macam spoil sikit. tapi overall tetap best! If you want to watch them online, you can watch them here!


Next, Playful Kiss!

12 comments:

ifakmal said...

sha: yan, playful kiss mantop!!! haha

azyan azilah said...

yeke? kena tengok ni!! haha recommended by many people kowt. hehe

Nea said...

playful kiss akan jd bes kalo ko tgk tu je. tp sb ak da tgk taiwan punya version, 1 n 2..ak rs playful kiss biasa je. taiwan punya bs sket cuma pjg n meleret. tp hero n heroin mantap r.

jgn lupa tgk secret garden!!!

azyan azilah said...

aku dgr dia buat dari manga japan, so byk versi dah ada yek nadea? sebab sambutan kat korea tak hebat sgt aku baca.. tapi nak cuba tgk gak la. hehe

secret garden? on my watch list!

Jijah said...

playful kiss cute ok. abg aq ckp aq mcm oh ha ni.jgn jeles.haha

secret garden : akak aq gilakan citer 2...pd aq...hurm~~~

azyan azilah said...

jijah,kau memang cantik. tapi aku tak tengok lagi playful kiss tu. haha

secret garden? tungguuuu.

asal korang tak komen pun pasal My GF is a Gumiho ni? eh tengoklaaaaa

Jijah said...

haha....x bestla gumiho ni...sbb tu x komen.kihkihkih

azyan azilah said...

kau tak tengok jijah kau nak komen2 plakkkk, tgk dulu mehh

Jijah said...

myahaha...aku dah tgkla...sbb tu aku komen.wekk!!yela2....best jugakla gumiho ni...ok?(:

azyan azilah said...

aku dah addicted dengan Cha Dae Woong! dia penyanyi tau? dahla comel!! kkyyyaaa~~~

cik zulaikha said...

whaaaaaaaa... aku suke gile cite ni!!! time cuti aritu dok layan cite ni je. ulang berkali2 lak tu. siyez best tahap gaban!!

azyan azilah said...

tolonglah zul. CERITA NI MEMANG BEST TAHAP GABAN.

kau tau kan kalau aku dah obsess macam ni memang cerita tu worth to see. Hero die tooooooooooooo cute.

NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU NOMU CHUWAAAAAAAAA!!!!!!!!