Nov 20, 2010

Dairy of si Ngontel

hai semua. hari ini Kak Yan takde. saya take-over blog ni.
Jangan bergerak! lihatlah pose saya yang sungguh bergaya ni.
cool kan?
ye,hari ini saya take-over blog ni sebab saya nak cerita pasal
Hari Raya Korban hari tu.
masa saya tengah syoookkk tido, tiba-tiba,,,,,


saya dengar bunyi bising kat luar.
sebuk betul. tengok saya dah terjaga.
saya terjaga pun nampak macam boss kan?

saya tak suka betul bising-bising ni.
so mak saya mandikan saya,
suruh saya control sikit bising tu.
aaiiissyyhhh~~~
semua pun nak saya yang buat.

apasal bising-bising ni??


ha? ada orang balik?


yay! ramai orang balik jadi saya ada geng nak main!
Yuhuuu!!!


....
seronoknya main sampai lupa pasal blog ni..

tolong! ada bonzer yang nak culik saya!!

owh tak.. bonzer tu nak main-main dengan saya je..
saya tau saya memang cumell...
......
owh penatnya main..
saya nak tidur dulu la!


sementara saya tidur,
ada orang pergi mancing pulakk..
bagus bagus.
bawak balik ikan banyak banyak okey
supaya saya dapat makan banyak
dan jadi lagi besar dari ni.
muahahahahhahahaha~~


..
oh, inilah tempat mancingnya,,

eh apa main cacing niii.....

waaaa,akhirnya dapat gak ikan.
Ateh sungguh hebat! 2 ekor pulak tu!



ha?
apa?
Kak Yan dapat ikan ke x?
MUAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA!!!!
kak yan tak dapat ikan punnnnnnnnn.
penat je dia pergi mancing..

dahlah. penat saya gelakkan Kak Yan.
okey,sekarang saya nak ikut balik Kolumpo.
please please please!!



hahaha
tak la. acah je.
saya memang dok Benta je la.
cuak la tu nak terima kedatangan saya.
saya memang suka main-main ni.



okeylah. saya dah penat la buat blog ni.
pergilah kat Kak Yan cumel tu.
saya nak tido pastu makan Nestum.
bye!

p/s : Selamat Hari Raya Aidiladha everyone. fyi,watak di atas ialah Daniel, baby baru di kampung. Sungguh montel sehingga dipanggil Ngontel oleh semua orang.

5 comments:

Ifah Ibrahim said...

kmslm ngontel

azam baizen said...

aku rasa nk gigit je bdk 2 !

azyan azilah said...

dia reply "aa a a aaa a a aa" je tipah. haha

kalau ko nampak depan mata lagi rasa nak gigit. dukung je dalam 3 minit tangan dah lenguh. gerammmm!!!

cik zulaikha said...

comel giler!!!! cam aku. opss... terbagi tau orang lain pulak.. heeee...

azyan azilah said...

muntah gila komen kau zul. haha perasan weyh!!