Nov 23, 2010

A crazy evening that should be remembered by those who came..

...because we are too annoying and too loud. LOL



Sooooo,and i've planned, me,Min and Joy went to see Yuna's performance.

Tapi boleh dikatakan yang tak berapa nak tengok Yuna la,sebab more to tengok abang kacak main ketuk-ketuk tong sampah, abang and uncle naik minyak dan sebagai nya.

Confius? lemme explain.

Petang tu sangat gila kelam-kabut sebab tak tidur semalam abeskan 52 chapters of High School Debut. Dah pernah baca tapi bosan dok rumah,so re-read it. Pagi-pagi lepas hantar akak pergi keje dengan Min, lepak jap minum-minum. Balik rumah terus tidur sampai kol 3. hehe

Lepas bangun kelam kabut kemas rumah, mandi n siap. akhirnya, pergi jemput Joy dengan tudung sungguh tak semenggah. Sebab gila kelam kabut, so sampai 5.30. Seb baik tak start lagi. Lepas dah sampai masih ada hati nak cam-whore, tapi tak sedar tudung gila bughuk. so saya pixelated kan gambar saya.


so this is what i wore.
kindda like the tudung.


Okey so masuk dalam dewan yang memang of course dah penuh dengan orang, kami terpaksa duduk belakang. Starting dengan er.. i can't remember who started first. They are entertaining but not really an ice-breaker. Then some,shall i say, Anna Raffali wannabe (okey jahat tak cakap perempuan yang pandai main gitar semua ikut artis kan), MIM sang some songs which is quite good. Dia tulis sendiri la lagu tu.

Okey so next is.. erm ah yes! The Rhythm of Borneo! fyi, diorang sebenarnya pemenang pingat emas kat World Championship of Performing Arts di Hollywood, Los Angeles. huh. Patutlah best. Sorry saya tak ambik gambar. Tapi kalau nak tengok video diorang perform (bukan masa tu la) boleh click kat sini. Maaflah, masa tu sangat sebuk gelak-gelak, buat lawak tak best, main sana sini. Gila ah. Macam budak-budak gila.

In between the performances, somehow i felt yang emcee dia sangat lame. They were asking questions to the audiences, and the prize is the poster (yang dimana ia adalah fotostat), signed by Yuna herself.

And yes, one of the q is ; what is Yuna's full name?

Us ; "Yuna Idris!" "Yuna binti Zakaria!" "Siti Noor Yuna!"

omg it was so hilarious!! Semua sekeliling mesti rasa macam annoyed gila gila. hehe

Then continue with other performance, which still not Yuna's yet. cheh. Ingatkan opening performances je. Boleh tak dalam poster macam hint hint ada other performer, and not solely Yuna's name? Sebab yela, maybe they also got some other fans. Kire macam agak tak adil la macam tu kan. Tau la nak jual, tapi kalau dalam poster tulis nama Yuna je kan macam audiences yang datang mengharapkan Yuna je yang perform, padahal quite a few gak yang perform kan? Macam tak adil bagi part kami dan part other performer.

Sorry luahkan rasa tak puas hati jap. Next is No Noise Percussion. This is where we saw abang naik minyak. omg he is cute okay.

Soooooooooo finally Yuna's here. She looked so sweet..... Maaf takde gambar yang lagi dekat. Kami duduk belakang kowt.



Cam-whoring time. Owh ya. Saya dah betulkan tudung masa Abang Faruok main gitar. "Hi Farouk!". Jadi boleh tangkap gambar banyak-banyak.






Itu sahaja untuk hari ini. Semoga bertemu di lain hari!

5 comments:

hiDAyah_muRNi said...

pheewwiiiiiiiittttt! comelnye selendang ke tudung..

pikapie said...

wahhh,cam besttt jeeee,huhu!

azyan azilah said...

murni......... tu perli ke pujian tuuuuu. hehe selendang pinjam akak punya.. biasalah..

pika,biasa2 je la kowt. but not bad. hehe

mien said...

haha.kan aku ckp ngn kau, org cantek pki ape pon cantek. apsl nk kaburkan muke anda? hahahaha....

awesome. an evening to remember with u guys. aha :)

azyan azilah said...

kan awal2 muka aku mcm shit. hehehe