Oct 24, 2010

hati tisu

berdasarkan status kawan aku, aku memang hati tisu.

aku tak tahu kenapa,tapi aku cepat je menangis kalau tengok cerita yang sedih. sebab tu aku tak suka tengok cerita melayu yang jenis syahdu dan sayu. cepat je air mata ni nak mengalir.

kalau setakat tengok cerita sedih,aku boleh faham lagi. ni kenapa bila aku baca novel, baca komik, aku boleh menangis + naik bulu roma?

for example, aku baca One Piece. masa Ace mati,aku menangis sepuas-puasnya. kesian Luffy!!! siap buat tribute lagi. *aku still sedih bila baca chapter tu dan hati masih meraung bila mengenangkan Ace. T.T *

another example, masa aku form 5, aku ingat lagi. Aku duduk kat library sekolah. FYI, library sekolah aku masa tu tingkat atas sekali,yakni tingkat 4. memang buat orang malas nak datang la kan. aku duduk kat hujung floor, tepi toilet, tempat yang aku rasa paling tenang, and then menangis sambil baca buku Harry Potter. Masa tu Sirius Black mati. mak aih! Sedih gile rasa. macam nak terjun sekali teman Sirius Black. Sebab tu Harry Potter volume 3 adalah volume yang paling aku suka.

anway,yang buat aku menangis teresak-esak ni cerita korea (as usual la kan!). Title : A Moment to Remember (2004)



cerita SUPER sedih + sweet. please la tengok.

Cerita ini pasal a couple, between a forgetful woman named Su Jin and a man named Chul Soo. Cerita ni berkisar Su Jin yang putus cinta dengan laki orang, then dia jumpa Chul Soo accidently. When they fall in love is,everything seems amazing. Then what? Kahwin la kan.

But wait! Lepas kahwin, perangai Su Jin makin menjadi. Asyik lupa je. sampaikan rumah hampir nak terbakar. Doctor sahkan yang Su Jin mengidap Alzheimer's disease.

OMG. sangat sedih. macam mana Chul Soo bertahan dengan Su Jin yang makin lama makin lupakan dia. Sayu sangat tengok orang yang paling kamu cintai, lupa nama kamu. Lupa siapa kamu. Lupa kenangan indah bersama. Sayu sangat.

*lap air mata,hembus hingus jap*

okey,dah okey dah.

*tarik nafas dalam-dalam*

sedih sangat tau. Menangis je keje aku. sampai terhasilnya status Latifah Ibrahim tu.

Ada tak cerita korea yang menarik dan patut ditengok untuk nangis-nangis yang kamu dah pernah tengok? Share it with me ya? \(^o^)/

14 comments:

Ainu Shazwani said...

cerite ni cam best.
ko ada?
aku nak.hehe

azyan azilah said...

ye best gile nak mampos. dalam external. nanti aku bagi.

cik zulaikha said...

aku pun xleh blah weh kalo cite sedih2 ni. ko cakap je... cite korea. cite hindustan. kalo sedih sure nanges. aku pun pelik ngn paip air mata aku nih.


kalo novel tu ak tau la nape ak nanges... sbb aku slalu anggap aku heroin. hahha. so bile heroin sedih. dia nanges la kan??? hahha..

reeha said...

kak yannnnnnnnnn!!!
cter ni bez x?
title die cam da na dkt2 ngn cter omputeh.
a walk to remember.
kene tgk ni.. hehehe

azyan azilah said...

ah zul. kau memang kaki syahdu. sebab tu kite bestfriend.

*tapi part kau anggap diri kau heroin tu jengkel sikit la. hahaha*

reeha,memang cerita ni best la. sedeyyyyyyy giiillleeeeeeerrrrr... kalau reeha suka genre nangis2 ni memang sesuai. heh

*dah la hero die cumel betul! LOL*

cik zulaikha said...

yeah!! aku setuju ngan ayat ko! 'sbb tu kite bestfren' tapi aku agak tak setuju bila ko kate mengjengkelkan.

Bukan ke ko nangis sebab rasa diri tu heroin?? -itu la yang aku rasa.

azyan azilah said...

tak. kadang-kadang heroin kesian gile ke, cerita sedih mana pun tapi pembawaan cerita tak betul, tak diolah dengan baik still tak dapat buat orang sedih. kan? hehehe

so kalau ko letakkan diri kau kat tempat heroin, kadang2 heroin yang jahat macam mana? macam 500 days of summer. macam mana kau nak jawab? kire kau sedih bukan sebab kau anggap kau heroin, tapi jalan cerita yang sedih dan pengolahan yang baik.

okey?? LOLOLOL

abes panjang dah aku jawab ni. heh

cik zulaikha said...

okay. kalo part heroin jahat ko menang. Tapi aku tak kire, aku nak jugak menang part heroin baik.


ayat jujur: pengolahan cerita memang penting. tak semestinya jadi heroin baru leh nanges. kalo cite lucu pun boleh ketawa bagai even tak jadi heroin. ^__^


eh, apesal ko tak jadi penulis je?

azyan azilah said...

hahaha dalam kehidupan kadang kadang kau kena mengaku yang kau kalah zul!!!

camne aku nak jadi penulis. aku kan ada ADD. muncul idea nak tulis sikit pastu naik idea lain pastu timbul idea lain last2 lupa yang first tadi. pastu trus tak buat. hahaha

cik zulaikha said...

Ahhhh.. kita jangan mengaku kalah sebelum berjuang!! (ade kaitan ke?? entah!)


"camne aku nak jadi penulis. aku kan ada ADD. muncul idea nak tulis sikit pastu naik idea lain pastu timbul idea lain last2 lupa yang first tadi. pastu trus tak buat. hahaha" - sebab ni jugak la aku tak jadi penulis. hahah. dah pernah try. tapi tak jadik.

p/s: again. kita serupa~~ (nyanyi sikit)

Nadea said...

haha.cte tu mmg sedih. bp kali nth ak tgk. sb ak ske gle kat husband die tu.
a millionaire's first love pun sedih gak. heartbreak library,hmm ok gak..april snow?bole la...ape lg ek?tp ni sume cte lame. myb ko da tgk kot. oh,heaven's postman baru gak. n cte jepun,I Give My First Love to You

azyan azilah said...

kau nyanyi la sendiri zul. suara aku tak sedap. haha

nadea, A Millionaire's First Love aku dah tenok. tu pun nanges2 gak. Heartbreak Library, xpenah tengok lagi. April Snow tu bukan cerita BYJ curang dengan bini die tu ke? okey belum tengok. Heaven's Postman? belum! I Give My First Love to You? Belum gak! banyaknye aku belum tengok! hehehe

kalau aku jumpa kau boleh la aku rembat sepam dua. LOL

~pinkylixi0uz~ said...

hi,
cerita nie mmg sedey gile ok. besh!

azyan azilah said...

hi pinky.
ye sedih! saya abeskan banyak tisu untuk lap apa yang patut. huuuuuuu